Ráckeve Helyi Választási Irodája várja azon ráckevei lakóhelyű választópolgárok jelentkezését, akik Ráckeve város területén működő szavazatszámláló bizottságban tagsági feladatokat vállalnának.

Az új szavazatszámláló bizottsági tagok megbízatása a 2022. évi az országgyűlési képviselők (2022. április-május), az Európai Parlament tagjainak (2024. május-június), a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek (2024. október), a nemzetiségi önkormányzati képviselők (2024. október, egy időben a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásával) általános választására, valamint az általános választásokat követő időközi választásokra is érvényes.

A választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény 24. § (1) bekezdése alapján a szavazatszámláló bizottságok választható tagjait a települési önkormányzat képviselő-testülete, választja meg az országgyűlési képviselők általános választásának kitűzését követően, legkésőbb a szavazás napja előtti huszadik napon.

Figyelem, nem lehet tagja a szavazatszámláló bizottságnak köztársasági elnök, háznagy, képviselő, alpolgármester, jegyző, másik választási bizottság tagja, választási iroda tagja, Magyar Honvédséggel szolgálati jogviszonyban álló hivatásos és szerződéses katona, honvéd tisztjelölt, honvéd altiszt-jelölt, és a tényleges szolgálatot ellátó önkéntes tartalékos katona, valamint jelölt, párt tagja, a választókerületben jelöltet állító jelölő szervezet tagja, a választókerületben induló jelölt hozzátartozója, a központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és az államtitkárok jogállásáról szóló törvény szerinti központi államigazgatási szervvel vagy a választási bizottság illetékességi területén hatáskörrel rendelkező egyéb közigazgatási szervvel kormányzati szolgálati jogviszonyban, politikai szolgálati jogviszonyban, biztosi jogviszonyban, szolgálati vagy más, munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személy a közalkalmazott kivételével (Ve.18. § (1) – (2) bekezdése).

A szavazatszámláló bizottsági feladatok a választások napján – mely minden esetben vasárnapra esik – folyamatos, egész napos elfoglaltságot jelentenek. A szavazatszámláló bizottsági tagjai a szavazást követő napon mentesülnek a jogszabályban előírt munkavégzési kötelezettség alól. A képviselő-testületi döntést követően, a választásokat megelőzően a Ráckevei Helyi Választási Iroda által szervezett eskütételen, majd a bizottság alakuló ülésén és felkészítő oktatáson kell részt venni.

A 2018. évben megválasztott szavazatszámláló bizottsági tagok megbízatása a következő általános választásra megválasztott szavazatszámláló bizottságok alakuló üléséig tart, azaz megbízatásuk a 2022. évben kezdődő új ciklusra érvényét veszti.

Választott szavazatszámláló bizottsági tagnak jelentkezni kizárólag az erre a célra rendszeresített „Jelentkezési lap” nyomtatvány pontos kitöltésével lehet. A jelentkezési lap, valamint az adatvédelmi tájékoztató letölthető a www.rackeve.hu internetes oldalról, illetve a Ráckevei Polgármesteri Hivatal Jegyzői Titkárságán elérhető.

pdf Jelentkezési lap választott szavazatszámláló bizottsági tagnak (144 KB)

pdf Adatkezelési tájékoztató a választási eljárásban résztvevő szavazat számláló bizottsági tagok jelentkezésével kapcsolatos adatok kezelésről (218 KB)

A kitöltött jelentkezési lapokat legkésőbb 2022. január 30-ig kell eljuttatni személyesen (Ráckevei Polgármesteri Hivatal 1 emeletén található levél gyűjtőládába), levélben (2300 Ráckeve, Szent István tér 4. Ráckevei Polgármesteri Hivatal, Ráckeve Helyi Választási Iroda) vagy elektronikus úton (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

A jelentkezéssel kapcsolatosan bővebb tájékoztatást dr. Rupp-Müller Melinda választási irodavezető helyettes nyújt, hivatali munkaidőben a 0624-523-333 telefonszámon

Ráckeve, 2021. december 20.

Ráckevei Helyi Választási Iroda

banner 900x300

Tájékoztató a koronavírusról

corona plakát

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

Fesztiválok 2020

Fesztiválok Ráckevén 2020

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Értesítés

Ráckeve Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
2022. január 20-án  (kedden)
14.00  órakor ülést tart
amelyre tisztelettel meghívom.

Képviselő-testületi meghívó 2022. január 20-ai ülésre

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom