folder Felhívás partnerségi véleményezésre

Felhívás partnerségi véleményezésre

Tárgy:

A H6 HÉV VONAL ÉD-I VÁROSI – ELŐVÁROSI GYORSVASÚT FEJLESZTÉSÉHEZ KAPCSOLÓDÓ Településrendezési eszközök módosítása

 

A 2018. novemberében a kormány döntött a budapesti elővárosi gyorsvasúti vonalak (HÉV) egységes rendszerben történő fejlesztéséről. A 1565/2018. (XI. 10.) Korm. határozat szerint „a Kormány egyetért a meglévő fővárosi HÉV vonalak, az infrastruktúra és a járműpark teljes felújításával, bővítésével, az elővárosi gyorsvasúti integrációjával megvalósuló Ráckeve/ Csepel/ Kunszentmiklós– Tass –Budapest, Kálvin tér – Nyugati pályaudvar térsége – Óbuda-Békásmegyer – Szentendre/Esztergom új átmenő városi-elővárosi gyorsvasúti tengely létrehozásával (a továbbiakban együtt: fejlesztési cél) és az annak ütemezett megvalósítása érdekében szükséges előkészítő munkák megkezdésével”. Továbbá a fejlesztési cél megvalósítása I. ütemeként egyetért „a H6 Budapest– Ráckeve és a H7 Boráros tér – Csepel vonalak elővárosi gyorsvasúti üzemű, a vonatkozó állami és fővárosi városfejlesztési célkitűzésekkel is összhangban megvalósítandó átfogó fejlesztésével, valamint teljes körű felújításával, a vonalak Budapest, Kálvin térig mélyvezetésben történő meghosszabbításával”.

A Ráckeve 0432/1 hrsz-ú országos közút, a Kossuth Lajos utca (hrsz 3291/1, 3292/2, 62/1), 66/4 hrsz-ú önkormányzati út, 2954/9 hrsz-ú ingatlan, Gárdonyi sor (hrsz 2975), Vasút sor (hrsz 3105, 3126), Galamb utca (hrsz 2999), Péter dűlő (hrsz 3166), Sorompó dűlő (hrsz 3257), Sillingi út (hrsz 3276), 0431/5 hrsz-ú közterület, 0431/4 hrsz-ú, valamint 0423 hrsz-ú ingatlanok területi lehatárolásával megvalósuló fejlesztés megvalósításához, Ráckeve város településrendezési tervének az összehangolásához a településrendezési terv módosítása szükséges.

A rendezési terv módosításával járó szándékok összhangban vannak a Város településfejlesztési koncepciójában foglaltakkal.

Ráckeve Város képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel  és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól alkotott 6/2017 (III.24.) önkormányzati rendelete 6. §. (3) bekezdése alapján a partnerségi egyeztetésben résztvevők körét tájékoztatom, hogy Ráckeve Város Képviselő-testülete a 192/2021.(VII.15.) számú önkormányzati határozatában döntött a hatályos helyi építési szabályzat módosításának szükségességéről, és arról, hogy a változásra kijelölt területet kiemelt fejlesztési területté nyilvánítja a fejlesztés megvalósítása érdekében.

A településrendezési eszközök módosításának egyeztetése a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Rendelet) 32.§ (6) bekezdés c) pontja alapján, a Rendelet 42.§ szerinti tárgyalásos eljárással történik, tekintettel arra, hogy a módosítások a képviselő-testület döntésével kiemelt fejlesztési területté nyilvánított területek.

A Rendelet 42.§ (1) bekezdése alapján tárgyalásos eljárás esetén a polgármester a településrendezési eszköz tervezetét a végső szakmai véleményezési szakasz kezdeményezése előtt véleményezteti a partnerekkel a 29/A.§ szerint.

Az elkészült dokumentumok megtekinthetők elektronikusan a www.rackeve.hu honlapon, vagy papíralapú dokumentum formátumban a Polgármesteri Hivatalban.

Tájékoztatom az érdekelteket, hogy a helyi építési szabályzat módosításának tervezetével kapcsolatban észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak elektronikus levélben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címekre, vagy írásos észrevétellel a Ráckevei Polgármesteri Hivatal címére történő megküldéssel, vagy az írásos észrevétel személyes leadásával a Polgármesteri Hivatal titkárságán.

Vélemény-nyilvánítás utolsó időpontja: 2022. június 09.

Tájékoztatom továbbá a település lakosságát, a partnerségi egyeztetésben résztvevők körét, hogy 2022. június 1-én (szerdán) 12 órakor lakossági fórumot tartunk (helye: Ráckeve, Szent István tér 4. Polgármesteri Hivatal I. emeleti tárgyaló) a fentiekben ismertetett témában.

Ráckeve, 2022. május 23.

Karaba Tamás
főépítész

  

Dokumentumok

pdf Ráckeve 2022. HÉV partnerségi egyeztetés Popular

By 213 downloads

Download (pdf, 11.60 MB)

RK_2022_HEV_partnerségi.pdf

pdf Ráckeve HÉV döntéselőkészítő örökségvédelmi hatástanulmány és értékvédelmi terv Popular

By 191 downloads

Download (pdf, 2.72 MB)

RÁCKEVE_HÉV_ÖHT_2022.pdf

banner 900x300

Tájékoztató a koronavírusról

corona plakát

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom