folder Felhívás partnerségi véleményezésre

Felhívás partnerségi véleményezésre

Tárgy:
51. sz. főút Ráckeve területét érintő szakaszának fejlesztéséhez kapcsolódóan Településrendezési eszközök módosítása

Ráckeve Város képviselő-testülete az 51. sz. főút Taksony elkerülő (M0) - Dunavecse (elkerülő északi vége) közötti szakasz 11,5 t-s burkolatmegerősítés és párhuzamos kerékpárút fejlesztése tekintetében a NIF t. által kiírt, az Építési és Közlekedési Minisztérium Útépítési Beruházásokért Felelős Helyettes Államtitkársága felügyelete alatt készülő tervezéshez kapcsolódóan a fejlesztés Ráckevét érintő 51. sz. főút Ráckeve területét érintő szakaszának területi lehatárolásával és egyben érintettségével megindítja a fejlesztéséhez kapcsolódó településrendezési tervek módosítását (Településszerkezeti Terv, Helyi Építési Szabályzat és Szabályozási Terv eseti módosítását).

A rendezési terv módosításával járó szándékok összhangban vannak a Város településfejlesztési koncepciójában foglaltakkal.

Ráckeve Város képviselő-testületének a településfejlesztéssel, településrendezéssel  és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés helyi szabályairól alkotott 9/2023. (III.28.) önkormányzati rendelete 3. §. alapján a partnerségi egyeztetésben résztvevők körét tájékoztatom, hogy Ráckeve Város Képviselő-testülete a 100/2023.(IV.20.) számú önkormányzati határozatában a fejlesztés megvalósítása érdekében döntött a hatályos helyi építési szabályzat módosításának szükségességéről.

A településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Kormányrendelet (a továbbiakban: Rendelet) 68.§ (1) a) aa) pontja értelmében a településrendezési tervek módosítása egyszerűsített eljárásban történik, tekintettel arra, hogy a tervezett beruházás az egyes közlekedésfejlesztési projektekkel összefüggő közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 345/2012. (XII. 6.) Korm. rendelet 1. melléklete alapján - 1.2.119. Az 51. számú főút, Taksony és Dunavecse közötti szakasz fejlesztése, párhuzamos kerékpárút fejlesztéssel - nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű közigazgatási hatósági üggyé lett nyilvánítva.

A Rendelet. 2023. július 1-től hatályos 78/D.§ felhatalmazása alapján Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 214/2023. (VII.07.) számú határozatával döntött a tárgyi településrendezési tervmódosításra indított egyeztetési eljárás tekintetében, hogy az eljárást az E-TÉR felületen kívül, az elektronikus ügyintézés részletszabályairól szóló kormányrendelet szerinti biztonságos kézbesítési szolgáltatás igénybevételével folytatja le.

Jelen felhívásban a Rendelet 68.§ (2) bekezdésében rögzítetteknek megfelelően és az egyeztetési szabályok alapján a partnerek véleményét kérjük.

Az elkészült dokumentumok megtekinthetők elektronikusan a www.rackeve.hu honlapon, vagy előzetes időpontkérést követően papíralapú dokumentum formátumban a Polgármesteri Hivatalban.

Tájékoztatom az érdekelteket, hogy a helyi építési szabályzat módosításának tervezetével kapcsolatban észrevételt, javaslatot tehetnek, véleményt nyilváníthatnak elektronikus levélben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre, vagy írásos észrevétellel a Ráckevei Polgármesteri Hivatal címére történő megküldéssel, vagy az írásos észrevétel személyes leadásával a Polgármesteri Hivatal titkárságán.

Vélemény-nyilvánítás utolsó időpontja: 2023. szeptember 14.

Tájékoztatom továbbá a település lakosságát, a partnerségi egyeztetésben résztvevők körét, hogy 2023. szeptember 6-án (szerdán) 12 órakor lakossági fórumot tartunk (helye: Ráckeve, Szent István tér 4. Polgármesteri Hivatal I. emeleti tárgyaló) a fentiekben ismertetett témában.

Ráckeve, 2023. augusztus 31.

Karaba Tamás
főépítész  

Dokumentumok

pdf Településrendezési eszközök eseti módosítása Popular

By 332 downloads

Download (pdf, 17.07 MB)

RK51_ML_2023-08-11.pdf

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

 Értesítés

Ráckeve Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
2024. június 20-án  (csütörtökön)
14.00  órakor ülést tart
amelyre tisztelettel meghívom.

 Képviselő testületi meghívó
2024. június 20-ai ülésre

szechenyi 2020 logo

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése

szechenyi 2020

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom