Ráckevei Integrált szociális város-rehabilitációs pályázat

Fő kedvezményezett: Ráckeve Város Önkormányzatainfoblokk kedv final CMYK ERFA

Szerződött támogatási összeg: 436.486.808 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt azonosító száma: VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

A projekt tervezett befejezésének dátuma: 2023.11.30.

Projekt tartalmi bemutatása:

Az integrált szociális város-rehabilitációs pályázat célkitűzése, hogy az akcióterületen és az annak részét képező szegregátumon belül élők életkörülményeit javítsa, a hátrányos helyzetű résztvevők alapvető szociális készségeit erősítse, lehetővé téve foglalkoztathatóságukat, és támogassa majdan munkaerőpiaci részvételüket. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott projekt keretében Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével több elemet szeretne megvalósítani.

Az infrastrukturális fejlesztések részeként a szegregátum belső útjai közül 3-at szeretnénk szilárd burkolattal ellátni, hogy az itt élők könnyen megközelíthessék a városközpontban található szolgáltatásokat. Egy régi iskolaépület átalakításával közösségi ház, mellette játszótér, parkoló, valamint integrált környzetben egy kétlakásos és egy egylakásos önkormányzati lakás épült. A település önkormányzata a közbiztonság javítása érdekében térfigyelő kamerák beszerzését és kihelyezését is vállalta a projekt keretein belül. Az élhetőbb környezet kialakítása céljából a Homokbánya területén található illegális szemétlerakó egy részének kitakarítására is sor került.

Ráckeve Város Önkormányzata a projekt hosszú távú célkitűzésének eléréséhez több soft (szociális) elem megvalósítását is tervezi a Kontakt Alapítvány segítségével. A projektben részt vevő, többségében roma lakosok számára egyéni fejlesztési tervek készülnek, amelyeket személyes tanácsadás kísér. A csoportos fejlesztő foglalkozásokon túl felzárkóztató képzés keretében támogattuk az itt élőket félbehagyott iskolai tanulmányaik, a 7-8. osztály befejezésére. OKJ-s képzések keretében szakmát adtunk és adunk a programban résztvevőknek, amelynek a segítségével nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon. Terveink szerint a projekt keretében megvalósuló fejlesztések hatására az itt élő emberek életminősége javul, s a pályázat segítségével megszerzett tudással és szakmákkal a kezükben a munkaerő piacon és így az életben jobban tudnak érvényesülni, elősegítve beilleszkedésüket és elfogadásukat a város más területén élők részéről.


Sajtóközlemény Ráckevei Integrált szociális város-rehabilitációs pályázat megkezdéséről Vekop-6.2.2-15-2016-0004 számú pályázat 2018. március 28.

370000 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével, a Kontakt Alapítvánnyal a Versenyképes Közép- Magyarországi Operatív Program (VEKOP-6.2.2-15) „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében” tárgyú felhívásra. A projekt végrehajtási ideje 36 hónap, várható befejezése 2020. december 31. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.


Az integrált szociális város-rehabilitációs pályázat célkitűzése, hogy az akcióterületen és az annak részét képező szegregátumon belül élők életkörülményeit javítsa, a hátrányos helyzetű résztvevők alapvető szociális készségeit erősítse, lehetővé téve foglalkoztathatóságukat, és támogassa majdan munkaerőpiaci részvételüket. Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból finanszírozott projekt keretében Ráckeve Város Önkormányzata konzorciumi partnerével több elemet szeretne megvalósítani.

Az infrastrukturális fejlesztések részeként 1700 méter járdát készítünk, hogy a szegregátumban élők könnyebben megközelíthessék a városközpontban található szolgáltatásokat. Egy régi iskolaépület átalakításával közösségi ház, játszótér, parkoló épül, valamint 2 darab 2 lakásos önkormányzati bérlakás kerül felújításra. A település önkormányzata a közbiztonság javítása érdekében a megerősített polgárőri jelenlét mellett térfigyelő kamerák beszerzését és kihelyezését is vállalta a projekt keretein belül. Az élhetőbb környezet kialakítása céljából a Homokbánya területén található illegális szemétlerakó kitakarítására is sor kerül.

Ráckeve Város Önkormányzata a projekt hosszútávú célkitűzésének eléréséhez több soft (szociális) elem megvalósítását is tervezi a Kontakt Alapítvány segítségével. A projektben részt vevő, többségében roma lakosok számára egyéni fejlesztési tervek készülnek, amelyeket személyes tanácsadás kísér. A csoportos fejlesztő foglalkozásokon túl felzárkóztató képzés keretében támogatjuk az itt élőket félbehagyott iskolai tanulmányaik, a 7-8. osztály befejezésére. OKJ-s képzések keretében szakmát adunk a programban részt vevőknek, amelynek a segítségével nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni a munkaerő piacon. A hatékonyság érdekében egy szociális munkás életvitelszerűen az akcióterületen kialakított szolgálati lakásban fog lakni.Terveink szerint a projekt keretében megvalósuló fejlesztések hatására az itt élő emberek életminősége javulni fog, s a pályázat segítségével megszerzett tudással és szakmákkal a kezükben a munkaerő piacon és így az életben jobban tudnak érvényesülni, elősegítve beilleszkedésüket és elfogadásukat a város más területén élők részéről.

A projektről bővebb információkat a www.rackeve.hu oldalon olvashatnak.

Ráckeve Város Önkormányzata 436,49 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program (VEKOP-6.2.2-15) „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében” tárgyú felhívás alapján. A Széchenyi 2020 program keretében Európai Uniós támogatással Magyarország társfinanszírozásában megvalósult beruházásban a Kontakt Alapítvány konzorciumi partnerként vett részt. A projekt 2023. decemberében lezárult.

Bővebben...

MFF kedvezményezetti infoblokk

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése

szechenyi 2020

Vadkacsa Szabadstrand és Kemping

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom