Ráckeve Város Önkormányzata 436,49 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarországi Operatív Program (VEKOP-6.2.2-15) „A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Pest megyében” tárgyú felhívás alapján. A Széchenyi 2020 program keretében Európai Uniós támogatással Magyarország társfinanszírozásában megvalósult beruházásban a Kontakt Alapítvány konzorciumi partnerként vett részt. A projekt 2023. decemberében lezárult.

palyazat

Az integrált szociális város-rehabilitációs pályázat célkitűzése az volt, hogy az akcióterületen és az annak részét képező szegregátumon belül élők életkörülményeit javítsa, a hátrányos helyzetű résztvevők alapvető szociális készségeit erősítse, lehetővé téve foglalkoztathatóságukat, és támogassa majdan munkaerőpiaci részvételüket.

A fejlesztés eredményeként 545 m hosszú út, játszótér és parkoló épült, továbbá egy régi iskolaépület átalakítása történt meg közösségi házzá, valamint egy lakás vásárlása, felújítása és három építése valósult meg. A lakásokba a programban résztvevő hátrányos helyzetűek költözhettek.

A közbiztonság javítása érdekében a megerősített polgárőri jelenlét mellett térfigyelő kamerarendszer épült; továbbá az élhetőbb környezet kialakítása céljából a Homokbánya területén található illegális szemétlerakó kitakarítására is sor került.

Ráckeve Város Önkormányzata a projekt hosszútávú célkitűzésének eléréséhez több soft (szociális) elem megvalósítását is elvégezte konzorciumi partnerének, a Kontakt Alapítványnak a segítségével. A projektben részt vevő, 168, többségében roma lakos számára egyéni fejlesztési tervek készültek, amelyeket személyes tanácsadás kísért. A csoportos fejlesztő foglalkozásokon túl többen felzárkóztató képzéseken vettek részt, hogy félbehagyott tanulmányaikat befejezzék: a 7-8. osztályt 28-an végezték el. OKJ-s képzések keretében targoncavezető, valamint szociális gondozó és ápoló szakmát 58-an kaptak, amelynek a segítségével nagyobb eséllyel tudnak elhelyezkedni, érvényesülni a munkaerő piacon.

A projektről bővebb információkat a www.rackeve.hu oldalon olvashatnak.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom