Ráckeve Szivárvány Óvoda központi óvodája. Itt dolgozik az óvodavezető, az általános helyettes és az óvodatitkár. szivoviAz intézmény a város déli részén található a főút mellett, a Dunához és a központhoz közel. A gyermekek többsége is a déli részről érkezik hozzánk. Évtizedek óta működik ezen a helyen óvoda. 1978-ban a régi kétcsoportos óvoda helyén épült az új négycsoportos intézmény. Jelenlegi óvodásaink szülei, nagyszülei közül sokan nevelkedtek itt. Ez sajátos kapcsolatot teremt az óvoda dolgozói és a szülők között.

Kisvárosban élünk, de a falusias jelleg dominál. A szülők többsége szakmunkás, egy része szakképzetlen, kevés a felsőfokú végzettségű. Sok gyermek nagycsaládban nevelkedik, ezért a főállású anyák száma jelentős. A munkanélküliek nagy része is az anyák közül kerül ki. Az apák az életszínvonal megtartása érdekében egyre több munkát vállalnak, így kevesebb időt töltenek a családjukkal. Ezek a szociális problémák tükröződnek a gyermekek érzelmi és értelmi fejlettségében.

Négy csoport működik óvodánkban, ezek osztott vagy részben osztott szervezésűek. A beiratkozó gyerekek többsége három éves, így ők folyamatosan az újonnan induló csoportba, az idősebbek a koruknak és fejlettségüknek megfelelő korcsoportba kerülnek, az óvónőkkel és a szülőkkel való megbeszélés alapján. A csoportokban két felsőfokú végzettségű óvodapedagógus (heti váltásban) és egy szakképzett dajka foglalkozik a gyerekekkel. Az óvoda működését segíti egy négyórás konyhás dajka és egy fűtő.A gyermekek többsége 3-4 évig jár óvodába és lehetőleg felmenő rendszerben ugyanabban a csoportban nevelkedik.

A négy foglalkoztató tágas, világos. Minden csoportnak külön mosdója, kettőnek egy-egy öltözője van. A közös rendezvények megtartásához zsibongóval rendelkezünk. Külön szoba áll rendelkezésünkre, értekezlet, logopédiai, pszichológiai, egyéni fejlesztő és hittan foglalkozások megtartására. Óvodánkhoz nagy területű játszóudvar tartozik. Az udvari játékok többsége korszerűtlen. Felújításukat, fejlesztésüket a jövőben kívánjuk megvalósítani. A tervek elkészültek a megvalósítás folyamatban van.

Az alapvető játékeszközök rendelkezésünkre állnak, de fejlesztésükre, korszerűsítésükre, bővítésükre folyamatosan szükség van. Az óvodai tanulást segítő fejlesztőeszközök megtalálhatók, de a korszerű ismeretszerzés biztosítása érdekében állandóan bővítenünk kell (tornaszerek, híradástechnikai eszközök, ismeretszerző kiadványok, modern készségfejlesztő játékok). Kiemelt feladatunk az anyanyelvi nevelés. Nagyon sok a logopédiai foglalkozást igénybe vevő gyermek, ezért minden óvónő kiemelt feladatának tekinti gyermekeink anyanyelvi nevelését.

banner 900x300

Tájékoztató a koronavírusról

corona plakát

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

Tourinform Ráckeve

Tourinform Ráckeve

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom