Ráckeve Város Önkormányzata a felelős állattartói magatartás erősítése és támogatása céljából pályázatot hirdet 2024. évben

 

Pályázni lehet az alábbiak szerint

  1. Pályázni chip, valamint veszettség elleni oltás együttes hiánya esetén csak mindkettő teljesítésére lehetséges.
  2. Ivartalanításra chip behelyezéssel, valamint veszettség elleni oltással együttesen is benyújtható pályázat.
  3. Amennyiben a chip behelyezése, valamint veszettség elleni oltás már korábban megtörtént, úgy ivartalanításra külön is benyújtható pályázat.
  4. Ha chippel és oltással nem rendelkezik a kutya, de a pályázatot csak ivartalanításra nyújtják be, akkor a műtétkor chipezni, varratszedéskor oltatni kell, melynek költsége a pályázót terheli.

 

A pályázat benyújtásának határideje: ivartalanítás esetében 2024. szeptember 30., a többi esetben 2024. november 1.

A támogatás összege: legfeljebb a chip behelyezésének, a veszettség elleni „alap" védőoltás, valamint az ivartalanítás költségének 50 %-áig terjedhet, legfeljebb 20.000 összegig. Veszettség-kombinált oltás kérése esetén a két oltás (a pályázattal támogatható. A veszettség és a veszettség + kombinált vakcina közötti különbözet teljes összege a pályázót terheli, melyet az állatorvosnál kell kifizetnie.

A támogatás chip behelyezésének, a veszettség elleni védőoltás, ivartalanítás elvégzése teljes egészében térítésmentes, amennyiben a pályázó, illetve a pályázó családjában az egy főre jutó igazolható jövedelem nem éri el az 50.000 Ft/hó összeget.

Amennyiben az egy főre jutó igazolható jövedelem meghaladja a 50.001Ft/hó összeget, de nem haladja meg a 75.000 Ft-ot, az eredményes pályázat feltétele, hogy a pályázó vállalja a beavatkozás állatorvosi költsége 50%-ának előzetes megtérítését. A költségek pályázót terhelő 50 %-át a Polgármesteri Hivatal házipénztárában kell befizetni.

Kivételesen indokolt esetben - ha a pályázó jövedelemmel nem rendelkezik vagy jövedelme nem haladja meg az egy főre jutó 50.000 Ft-ot, a chip behelyezése, valamint a veszettség elleni védőoltás térítésmentes.

A támogatás nyújtásának további feltétele:

  1. A pályázati adatlap hiánytalan kitöltése, és a mellékletek csatolása
  2. Az eb tartásának helye Ráckeve, és az eb tartója, illetve tulajdonosa Ráckevén állandó lakcímmel (tartózkodási hely nem elfogadott) rendelkezik.
  3. Pályázatot nyújthat be az eb tartója, vagy tulajdonosa. Idős, beteg, mozgásában korlátozott személy esetében a pályázó által adott meghatalmazás alapján meghatalmazott is eljárhat a pályázat mellékletét képező meghatalmazás alapján.
  4. Egy háztartásból egy ebre nyújtható be pályázat. Egy háztartásnak minősül az egy lakcímre bejelentett személyek közössége.
  5. A kitöltött pályázati adatlap mellékleteként be kell nyújtani a pályázó, illetve a vele egy háztartásban élők benyújtást megelőző hónapban megszerzett jövedelméről szóló igazolást, valamint be kell mutatni az eb oltási könyvét. Pályázni akkor is lehet, ha az ebnek még nincs oltási könyve.

A pályázat benyújtásának helye: ügyfélfogadási időben Ráckevei Polgármesteri Hivatal, 2300 Ráckeve, Szent István tér 4., I. emeletén kihelyezett gyűjtődobozba, zárt borítékban benyújtandó.

A pályázat elbírálása: a hiánytalanul kitöltött, és a megfelelő mellékletekkel ellátott pályázat benyújtását követően, a beérkezés sorrendjében, folyamatosan történik az elbírálás, mely a pályázati forrás kimerüléséig tart. A pályázatot kiíró a pályázatokat egyedileg bírálja el. Az önkormányzat a polgármesteri hivatal útján jogosult ellenőrizni mind a tulajdonos, mind az eb tartója lakcímét, illetve az eb tartási helyét. A pályázót terhelő részbeni térítés pénztárban történő befizetését a hivatal pénztárosa igazolja.

A támogatás igénybevételének módja: A nyertes pályázó részére kiadott, névre szóló igazolás a pályázat beadását követő nyolcadik és tizenötödik nap között személyesen átvehető a hivatal Titkárságán vagy a pályázó részére kérésére postázásra kerül.

Nyertes pályázat esetén, a pályázó a Nyílt Ivartalanítás Szponzorálását Támogató Alapítvánnyal kell felvenni a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az elnyert támogatás, az arról kiállított igazolás NYISTA Alapítvány részére történő leadás ellenében vehető igénybe. Az igazolás chip és veszettség elleni oltás esetében egy hónapig, ivartalanítás esetében három hónapig, de legfeljebb 2024. december 31. napjáig érvényes, ezt követően érvényét veszti, amelyet követően a támogatás nem használható fel és a támogatott által befizetett összeg sem követelhető vissza.

Felhívjuk a nyertes pályázók figyelmét arra, hogy az igazolás az abban meghatározottakon kívül más orvosi vizsgálatra nem jogosít. A támogatás felhasználásának ellenőrzése, egyeztetése céljából a Polgármesteri Hivatal folyamatos kapcsolatot tart a NYISTA Alapítvánnyal.

A pályázat időtartama: 2024. évben folyamatos, a rendelkezésre álló pályázati forrás erejéig. A pályázati forrás kimerülése esetén a kiíró a pályázati eljárást lezárja.

A pályázati kiírás elérhető: a Ráckevei Újság májusi számában, és Ráckeve Város hivatalos web és facebook oldalán

A pályázati nyomtatvány (adatlap) elérhető: a Ráckevei Polgármesteri Hivatal titkárságán, valamint letölthető Ráckeve Város weboldaláról.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet: 0624523333 telefonszámon, továbbá az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen

A kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (11.26.) Korm. rendelet értelében a négy hónaposnál idősebb eb csak chippel megjelölve tartható. Veszettség elleni védőoltás csak chippel rendelkező eb esetén lehetséges, melyről az állatorvos az oltás előtt köteles meggyőződni.

 

Ráckevei Polgármesteri Hivatal

 

 

 

 

 

 

 

MFF kedvezményezetti infoblokk

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése

szechenyi 2020

Vadkacsa Szabadstrand és Kemping

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom