A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program KEHOP-5.2.9 „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” tárgyú felhívás keretében elnyert pályázati támogatással a Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése elkészült.

A 220.201.258 Ft összköltségvetésű projekt a gimnázium épületeinek teljeskörű energetikai korszerűsítését valósította meg. Az intézmény mindhárom épületének teljes külső felülete korszerű hőszigetelési technológiákkal lett felújítva. Az épület minden régi külső nyílászáróját megfelelő minőségű új szerkezetekre cserélték. A falak külső hőszigetelést és új színezést kaptak, ezzel megújítva az épület megjelenését. Az intézmény mindegyik épületénél elkészült a padlásfödémek szigetelése, valamint a főépület tetőtér szigetelése. A tornaterem lapostető új vízszigetelést kapott. A projekt keretében megépített HMKE 40 kWp napelemes rendszer napelemei a tornaterem lapostetőre valamint a főépület északi tetőrész keleti és nyugati tetősíkjára lettek felszerelve. Az erőmű a teljes intézmény elektromosenergia-szükségletét képes egész évben fedezni, sőt időnként még vissza is tud termelni ez elektromos hálózatra.

Az Európai Unió Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával biztosított 208 216 284 Ft összegű vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően sikeresen megvalósult a város egyik meghatározó oktatási épületének energiahatékonysági fejlesztésére.

A megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a fenntartható energiaellátás megvalósításához, az üvegházhatást okozó gázkibocsátás csökkentéséhez, az ellátásbiztonság garantálásához és az importkiadások csökkentéséhez.

A projektről bővebb információt a www.rackeve.hu oldalon olvasható

A projekt a Kohéziós Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósult meg.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom