Tájékoztató a koronavírusról

Új nyomtatványt tett elérhetővé az E-Önkormányzat Portál.

A nyomtatvány benyújtható Ügyfélkapu regisztrációval rendelkezők esetén az E-Önkormányzat Portálon keresztül elektronikusan,  egyéb esetben bedobható a Család- és Gyermekjóléti Központ (Ráckeve, Szt. István tér 10.) postaládájába. A nyomtatvány kitöltéséhez és leadásához segítség kérhető az alábbi telefonszámokon: 06-24-513-241, 06-70-33-79--879 , illetve honlapunkon is tájékozódhat az e-ügyintézés aloldalon.

pdf Nyomtatvány - Segítségre szoruló idős bejelentése (203 KB)

24 órás, élő telefonszám

Tisztelt ráckevei lakosok! Ráckeve Város Önkormányzata, a járványra tekintettel, ma reggel 7 órától bezárta a város tulajdonában álló játszótereket, tornatermeket, mivel ezek kockázatos közeget jelentenek a vírus terjedése szempontjából. Egyúttal a ráckevei lakosság védelme érdekében - korlátozzuk a piac működését, ahol ezentúl csak élelmiszereket és élő növényeket, elsősorban idényhez kötött palántákat lehet árusítani, így az alapvető élelmiszerekhez hozzáférés jogát biztosítjuk. Ezzel radikálisan csökkentjük a más településekről városunkba érkezők számát. A vásárlók egészségügyi biztonsága érdekében az árusokat, a megszokott rendhez képes egymástól távolabb telepítjük le. Felhívjuk az árusok és a vásárlók figyelmét arra is, hogy a piacon folyó munkálatok miatt csak a református templomtól délre eső szakaszon lesz árusítás, a posta melletti lejárót lezárjuk. Kérjük a vásárlókat, hogy figyeljenek egymásra és magukra: lehetőség szerint tartsák a 2 métert távolságot egymás között, húzzanak kesztyűt, esetleg maszkot, mivel a papírpénz kiváló vírushordozó, de a fémpénzen is virulens marad egy ideig.

Bővebben...

Tisztelt Ügyfeleink!

A Kormány veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelete alapján, az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a dolgozók egészségének és életének megóvása érdekében a Ráckevei Polgármesteri Hivatalban 2020. március 30. napjától az alábbiak szerint alakul a rendkívüli munka – és ügyfélfogadási rend:

Bővebben...

Tisztelt Szülők, Hozzátartozók!

A koronavírus kapcsán kialakult helyzetre a Kormány egész Magyarország területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A rendkívüli intézkedések egyike, hogy 2020. március 16. napjától a diákok nem mehetnek be az iskolába. Új oktatási munkarend lépett életbe: tantermen kívüli, digitális munkarend van érvényben.

Bővebben...

Tisztelt ráckevei lakosok! Magyarország Kormánya veszélyhelyzetet hirdetett ki a 2020. március 11-én hatályba lépett 40/2020. (III.11.) számú rendeletével. A Ráckevei Operatív Kar – az intézményvezetőkkel folytatott egyeztetéseket követően, a koronavírus terjedését megelőzendő – az alábbi intézkedések bevezetéséről tájékoztatja önöket.

Bővebben...

Tisztelt lakosok! Kérjük, hogy aki lázas, nehézlégzéses, alsó légúti tüneteket észlel, vagy elmúlt 14 napban koronavírussal érintett területen járt, vagy szoros kapcsolatba került ilyen beteggel, semmilyen körülmény között ne jelentkezzen a rendelőben!

Egyrészt a rendelőben lévő más pácienseket veszélyeztet, másrészt minket, egészségügyi dolgozókat is kitesz egy lehetséges 14 napos karanténnak. Ez utóbbi elképzelhetetlen következménnyel járna.

Fertőzésgyanú esetén hívja az alábbi számok egyikét:

06 80 277 455

06 80 277 456a helyes kezmosas 6 lepese

COVID 19 plakát

Tisztelt lakosok! A helyi egészségügyi szolgáltatók által megerősített információk alapján tudatom önökkel, hogy a koronavírussal kapcsolatban Ráckevén keringő hírek alaptalanok, Ráckevén nincs és nem is volt fertőzésgyanús személy eddig.

Kérek mindenkit, hogy ne üljön fel rémhíreknek!

Az önkormányzat és a hivatal folyamatosan figyelemmel kíséri a helyzetet, s a kormányiniciatívák szerint jár el.

Vereckei Zoltán
polgármester

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy az Országos Tisztifőorvos látogatási tilalmat rendelt el Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt.

Bővebben...

Alkategóriák

Tájékoztató a koronavírusról

corona plakát

banner 900x300

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.-15-2016-00004

banner szocrehab

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

Fesztiválok 2020

Fesztiválok Ráckevén 2020

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Tisztelt lakosság!

A COVID-19 koronavírus járvány II. hulláma kapcsán kialakult helyzetre való tekintettel mindannyiunk egészségének a megóvása érdekében az ügyfélfogadásunkat 2020. október 5. napjával az alábbiak szerint módosítjuk:

Ügyintézési lehetőségek a Polgármesteri Hivatalban

csaladbarathely

mav toborzas

Facebook értéktár

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom