logo kerekparut

Ráckeve Város Önkormányzata eredményesen pályázott a PM_KEREKPARUT_2018 számú, „Kerékpárutak létesítésnek, felújításának és korszerűsítésének támogatása Pest megye területén” c. ” címmel megjelent pályázati kiírásra.

A támogatott feladat elkészült, a projekt teljes egészében megvalósult.

A projekt címe: RÁCKEVE ÁRPÁD TÉR ÉS HÉV ÁLLOMÁS KÖZÖTTI KERÉKPÁRÚT LÉTESÍTÉSE

A projekt helyszíne: Ráckeve, Kossuth L. utca az Árpád tér és HÉV állomás közötti szakasza. Az Árpád téren a meglévő útburkolat korrekciója után elválasztó sziget került beépítésre, melyen keresztül a gyalogos és kerékpáros közlekedés átvezetésre került az Eötvös utca felé. A kiépített kerékpárút az Ady Endre Gimnáziumnál kezdődik, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárútként halad a gimnázium Kossuth L. utcai kerítése mentén a vízügyi töltésig, utána elválasztott gyalog- és kerékpárútként vezet tovább a meglévő töltésen az Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség bejárását biztosító útig. A kiépített aszfaltburkolaton kerékpársáv került felfestésre. Az RDHSZ bejáratától a töltésről lefele kétirányú 2x1 haladósávos kerékpárút vezet a Vízügyi Igazgatóságig, onnan tovább a Tesco Áruház előtt ismét elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárúton lehet eljutni a Kastély utcai csomópontig. A csomóponton történt átvezetést követően a Kossuth Lajos utca HÉV állomás felőli oldalán a kerítés mellett vezet tovább a részben elválasztás nélküli részben pedig elválasztott gyalog- és kerékpárút. A projektben megépített kerékpáros létesítmény vége a HÉV állomásnál van. A kerékpárút hossza 755,2 m.

Projektazonosító: PM_KEREKPARUT_2018/34

Támogató: Pénzügyminisztérium

A támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtandó célzott pénzügyi támogatás.

A projekt összes költsége: 139,2 Millió Ft

Támogatás mértéke: 95 %

Az elnyert támogatás: 132,2 millió Ft

A támogatott tevékenység kivitelezése a 2021. február 16-i munkaterület átadással kezdődött el, a műszaki átadás-átvételi eljárás lezárult 2021. december 16-án.

A kivitelezést végezte: Jó-Ép kft. (2310 Szigetszentmiklós, Tököli u. 103.)

A jelzett területen közlekedők már tapasztalhatták a változásokat, mely a közúton közlekedőket leginkább az Ady Endre Gimnázium előtti csomópont átépítése érint. Ezért a közlekedésben résztvevő minden szereplő (személy- és tehergépkocsi, mezőgazdasági jármű, motorkerékpár, kerékpár, autóbusz, gyalogos stb.) figyelmét nyomatékosan felhívjuk a körültekintő, a sebesség határokat betartó, az út-és látási viszonyoknak megfelelő közlekedésre.

kerekparut kep1

kerekparut kep2

VIGYÁZZUNK EGYMÁSRA!

Ráckeve Város Önkormányzata

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom