MFF kedvezményezetti infoblokk

Kedvezményezett neve: RÁCKEVE VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

A fejlesztés tárgya: a TOP Plusz-1 3.1-21-PT1-2022-00005 sz., Fenntartható Városfejlesztési Stratégia, valamint a megvalósítását segítő dokumentumok kidolgozása c. projekt megvalósítása.

A szerződött támogatás összege: 63 125 720 Ft.

A projekt tartalmának bemutatása: A fenntartható városfejlesztési stratégia (továbbiakban: FVS) elkészítésének célja a 2021-2027 közötti időszakban szükséges városfejlesztési irányok és beavatkozási területek meghatározása, amelyek igazodnak a város sajátosságaihoz, a külső kihívások által generált fejlődési trendekhez és azokhoz a referenciadokumentumokhoz, amelyek a területfejlesztés külső feltételrendszerét adják (uniós, nemzeti, térségi, ágazati fejlesztési dokumentumok, szabályozási környezet). Az FVS fejlesztéseinek célrendszeren kell alapulnia, az abban megfogalmazott célok megvalósulását kell szolgálnia. Ráckeve város FVS jövőképe „Ráckeve a történelmi, kulturális és környezeti értékeit fenntartható módon használó, élhető és a változó kihívásokra rugalmasan reagáló város” A jövőképének elérését négy átfogó stratégiai cél együttes megvalósulása segíti. Ezek a következők: 1.) a népességet megtartó, erős helyi identitású és egészséges város; 2.) járási központi szerepkörét erősítő, a térséggel együttműködő, korszerű város; 3.) dinamikus, több lábon álló gazdaság; 4.) fenntartható, élhető lakókörnyezet. .) a népességet megtartó erős helyi identitású és egészséges város

A négy stratégiai célhoz 20 részcél tartozik, melyek feladata, hogy a felettes célt kibontsa és meghatározza a beavatkozások részterületeit. A stratégiai célok az öt tervezési dimenzió mentén épülnek fel, azaz szolgálják a prosperáló, a zöldülő, a digitális, a kiszolgáló és a megtartó város kialakulását, megerősödését.

Az FVS-hez szorosan kapcsolódik a TOP Plusz Városfejlesztési Programterv (továbbiakban: TVP) A Pest Megyei Területfejlesztési Program 2021-2027 fejlődésben lemaradott, közlekedési kapcsolataiban kedvezőtlenebb helyzetben lévő térségek közé sorolta a Ráckevei térséget. A leszakadást elsősorban a saját erőforrásokra (országos jelentőségű természeti és kulturális örökség, turisztikai, rekreációs szolgáltatások) alapozva szükséges megállítani, melyhez elengedhetetlen a társadalom felzárkóztatása, az iskolázottság, a közlekedés helyzetének javítása, a települési infrastruktúra fejlesztése, vonzó települési környezet kialakítása, a helyi gazdaság megerősítése és a gazdasági struktúrához illeszkedő szakképzés és felnőttképzés minőségi újjászervezése. Az FVS-hez szervesen kapcsolódóan kerültek kidolgozásra és bemutatásra a tervezett beruházások, akciók.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2025.03.30.

Ráckeve Város Önkormányzata

MFF kedvezményezetti infoblokk

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése

szechenyi 2020

Vadkacsa Szabadstrand és Kemping

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom