Közérdekű információk

A parlagfű gazdasági és közegészségügyi szempontból egyaránt a legjelentősebb gyomok közé tartozik. A parlagfű-mentesités közös Ügyünk, de elsősorban az ingatlan tulajdonosának, illetve az ingatlan használójának törvénybe foglalt kötelezettsége. A Fővárosi és a Pest Vármegyei Kormányhivatal ingatlanügyi hatóságai és a jegyzők minden évben helyszíni ellenérzést végeznek e kötelezettség betartatása érdekében.

A parlagfüves területek ellenőrzései a — tavalyi évhez hasonlóan — idén is már május 13-án megkezdődtek.

Bővebben...

Ráckeve Város Önkormányzata által biztosítandó 2024. évi nyári napközis táborról

 

Ráckeve Város Önkormányzata a 2024. évi nyári szünidő idejére jogszabályi kötelezettségének eleget téve biztosítani kívánja a város általános iskoláskorú gyermekeinek a napközbeni ellátását.

A nyári napközis tábor 2024. július 01. napjától 2024. augusztus 16. napjáig heti turnusokban fogadja a gyermekeket.

Bővebben...

A KEHOP-3.2.1.-15-2017-00027 azonosítószámú, „Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése a Duna-Tisza közi régióban, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre” című projekt keretében 101 települést érintően valósul meg a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás fejlesztése, amely a körkörös hulladékgazdálkodás megvalósítását segíti elő a társult településeken.

Bővebben...

A kémény potenciális veszélyforrás. A rendszeres ellenőrzéssel megelőzhetők a lehetséges veszélyhelyzetek, a kéménytűz és a szénmonoxid-szivárgás okozta mérgezés. Az élet- és preventív tűzvédelem érdekében a lakosság legfontosabb tennivalója, hogy tegye lehetővé az ingatlanba való bejutást, a kémény ellenőrzését a kéményseprők számára.

Bővebben...

Magyarország kormánya elfogadta a vízgazdálkodásról szóló 1995. évi LVII. törvény módosítását. 2024. január 1-től a kutakkal kapcsolatos esetleges bejelentési, engedélyezési feladatokat az határozza meg, hogy a kút vízkészletvédelmi szempontból milyen területen létesül. Az új szabályozás meghatároz kockázatmentes és kockázatos területeket, utóbbi kategóriába hazánk területének 12 %-a tartozik, ezek a védendő ivó- és/vagy karsztvízbázisok. A kockázatmentes és a kockázatos területeket a vízkészletvédelmi országtérkép mutatja meg.

Bővebben...

Ráckeve Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (továbbiakban: Ávtv.) 42/B. § (1) bekezdése alapján az ebrendészeti feladatok elvégzése érdekében, a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel 2023. szeptember 1. és 2023. november 30. napja között ebösszeírást tart.

Az eb tulajdonosa/tartója köteles az Ávtv. 42/A. § (4) bekezdése szerinti adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Bővebben...

Tisztelt Lakosok!

Ráckeve Város Önkormányzata a 2021-2027 között megnyíló uniós források sikeres megszerzése érdekében elkészíttette a város fenntartható városfejlesztési stratégiáját. A terv elkészítése és egyes adatok évenkénti megadása alapfeltétel ahhoz, hogy sikeresen pályázhassunk, településünk fejlesztéséhez további uniós forrásokhoz jusson a területi operatív programból (TOP Plusz).

Bővebben...

felhivas

Tisztelt Ráckevei Lakosok!

A hulladékszállító cég tájékoztatása szerint Ráckevén az ingatlanokról a közterületre kilógó ágak több utcában akadályozzák a biztonságos és balesetmentes behajtást, ezzel a hulladék elszállítását az ingatlanokról.

Továbbá az E-ON tájékoztatása alapján a vezetékre lógó faágak Ráckeve több területén is folyamatos szakaszhibákat okoznak.

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy vágják le az ingatlanjukon vagy ingatlanjuk előtt található fás szárú növényzetről a közútra, illetve a vezetékre lógó ágakat! Köszönjük!

Ráckeve Város Önkormányzata

Ráckeve Város Önkormányzata értékesíti a Ráckeve, Somlyó sziget Kagyló utca 1/A. szám alatt található 6351/2 hrsz-ú és a Tutaj utca 31. szám alatt található 6351/1 hrsz-ú, „kivett beépítetlen terület" megnevezésű ingatlanokat. Területük egyenként 1277 m2, értékesítési ár: 9.400.000 forint/ingatlan.

Bővebben...

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

 Értesítés

Ráckeve Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
2024. június 20-án  (csütörtökön)
14.00  órakor ülést tart
amelyre tisztelettel meghívom.

 Képviselő testületi meghívó
2024. június 20-ai ülésre

szechenyi 2020 logo

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése

szechenyi 2020

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.