Hivatalos menetrend

A társaság története

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Részvénytársaság 75 éves múlttal rendelkező személyszállító társaság. A budapesti székhelyű, de országos tevékenységet folytató cég a legnagyobb az országban működő, személyszállítást végző Volán társaság között és sok tekintetben elsőként jegyzik a szakmában.

volanbuszA MAVART néven 1927-ben alapított társaság kezdetben csak 30 autóbusszal rendelkezett, ma már közel 1000 járműből áll a gépparkja. Működési területe elsődlegesen Pest megyére terjed ki, de távolsági vonalaival behálózza majdnem a teljes országot, nemzetközi járatai pedig Európa 13 országába - Ausztriába, Belgiumba, Csehországba, Dániába, Franciaországba, Hollandiába, Nagy-Britanniába, Németországba, Olaszországba, Svájcba, Svédországba, Szerbia és Montenegróba, Szlovákiába - közlekednek.
Kiterjedt partnerkapcsolatainknak köszönhetően, utasaink nálunk váltható menetjeggyel közvetlenül, átszállás nélkül juthatnak el Görögországba, Bulgáriába és Horvátországba, míg átszállásos lehetőséggel Spanyolországba, Portugáliába, Norvégiába és Litvániába, illetve - a VOLÁNBUSZ meglévő járatai mellett - új útvonalakon Nagy-Britanniába és dél-franciaországi célállomásokra.

A részvénytársaság 1993 óta tagja a brüsszeli székhelyű EUROLINES Szervezetnek. Az EUROLINES az európai nemzetközi autóbuszközlekedést végző társaságok szervezete, amely maga elé célként - egyeztetett menetrendek, egységes utazási feltételek, kölcsönösen elfogadott menetjegyek alkalmazásával - egy "páneurópai" autóbuszhálózat kiépítését tűzte ki, mely hálózaton az utasok garantáltan magas színvonalú, egységes normatívákkal mért szolgáltatásban részesülnek.

A VOLÁNBUSZ Rt. mindig szoros kapcsolatban állt és áll ma is az idegenforgalommal. A hazai, nagyobb és kisebb utazási irodák esetenként, vagy éves kontingensben bérelhetnek magas komfortfokozatú különjárati autóbuszokat a társaság utazási irodájától, vagy a Pest megyében található szolgálati helyeitől. Az autóbuszok kívánság szerinti időtartamra, útvonalra, akár tetszőleges programokkal is megrendelhetők.

A VOLÁNBUSZ Közlekedési Részvénytársaság tagja több szakmai, illetve érdekképviseleti szervezetnek, így a VOLÁN Egyesülésnek, a Budapest, valamint a Pest megyei Kereskedelmi és Iparkamarának, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének, a Magyar Utazás Szervezők és Utazásközvetítők Szövetségének.

A társaság budapesti székhelye révén egyik főszereplője a főváros és környéke közötti személyszállításnak és így tagja a közösségi közlekedés korszerűsítését szolgáló, jelenleg a szervezés fázisában lévő Budapesti Közlekedési Szövetségnek is.

A VOLÁNBUSZ Rt. 2001. óta rendelkezik az Msz EN ISO 9001:2001 minősítéssel.

banner 900x300

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Értesítés

Ráckeve Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
2023. szeptember 21-én  (csütörtökön)
14.00  órakor ülést tart
amelyre tisztelettel meghívom.

Képviselő-testületi meghívó 2023. szeptember 21-ei ülésre

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom