eeem min 2780 ezer forintot nyert Ráckeve Város Önkormányzata a Konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram megvalósításának támogatása című pályázaton. A támogatásból harminc család kapott vetőmagot és kisállatot, valamint részesül képzésben.A projekt célja a rászoruló háztartások megélhetésének javítása, egzisztenciateremtési esélyeinek növelése.

Mintegy 50-60 ember, nők, férfiak, gyermekek gyülekeztek izgatottan április 27-én a késő délutáni órákban a Béke utcában, hogy az előzetes tájékoztatásnak megfelelően átvehessék a támogatás első „csomagját”. Az eseményre Kovács Gyula, a roma nemzetiségi önkormányzat vezetőjének ingatlanán került sor, ahol Bobek Gábor képviselő irányításával családonként 20 kiscsirkét, 40 kg darát, valamint 10 kg indító tápot, valamint a ketrecek kialakításához 15 méter dróthálót osztottak ki, amelyeket új gazdáik boldogan vittek haza, ki talicskával, ki kerékpárral, ki autóval, ki csak többedmagával, kézben egyensúlyozva.

Az eseményen Vereckei Zoltán alpolgármester is részt vett.

Másnap délután aztán újabb osztásra került sor: akkor 20kg vetőburgonya s zöldborsó, zöldbab, retek, dughagyma, spárgatök, sárgarépa, petrezselyem, cékla és uborka vetőmagok kerültek a kedvezményezettekhez, valamint a növénytermesztéshez szükséges kemikália.

A program keretében támogatásban az részesül, akinek legalább egy éve bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helye Ráckeve, állattartásra, növénytermesztésre alkalmas udvara, kertje van, továbbá vagy lakásfenntartási támogatásban vagy rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, illetve a Pest megyei Kormányhivatal Ráckevei Járási Hivatala által folyósított ellátások valamelyikében részesül. A szociális földprogramban a közös háztartásban élő személyek közül egy ember vehet részt.

A projekt a bevont családok önellátó, valamint önfenntartó képesgének kialakítását és fejlesztését célozza meg. A pályázati kiírás szerint a kiskert művelésére és az állattartásra irányuló folyamatos munkavégzés komoly munkatapasztalatot eredményezhet, s egyben felelősséget is ró a család tagjaira.

A program keretében a támogatásban részesült családok szakmai képzésen is részt vesznek, valamint folyamatos tanácsadásban részesülnek megfelelő kontroll mellett.

A pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő hirdette meg.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom