Sűrűbben és több kocsival járnak a HÉV-ek reggelente a ráckevei vonalon szeptember 3-tól

Budapest, 2018. augusztus 29. - Szeptember 3-tól a reggeli csúcsidőben a megszokottnál gyakrabban, 12 percenként indulnak, és hat kocsival közlekednek a H6-os HÉV-ek. A társaság emellett meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek elfogadását is. Az intézkedéssel a MÁV-HÉV a munkába és iskolába járók utazását szeretné megkönnyíteni a közúti felújítás ideje alatt.

Az M0-s autóút szigetszentmiklósi kihajtójának lezárása, valamint a szigetszentmiklósi Massányi Károly úton zajló felújítás miatt az elmúlt napokban jelentős torlódás alakult ki a főváros felé tartó közúti forgalomban, ami várhatóan több hétig is eltart.

A kialakult helyzet megoldása, valamint a közút tehermentesítése érdekében a MÁV-HÉV a következő azonnali lépéseket tette. Szeptember 3-tól a H6-os HÉV a reggeli csúcsidőszakban Tökölről Budapestre (a Közvágóhídra) a megszokottnál sűrűbben, 12 percenként indul. A közútfelújítás, illetve az iskolakezdés miatt megnövekvő utasforgalomra tekintettel hétköznap 6:45 és 7:45 között valamennyi vonat bővített kapacitással, hat kocsival közlekedik. A MÁV-HÉV meghosszabbította a szigetszentmiklósi, szigethalomi és halászteleki környéki bérletek HÉV-en történő elfogadását is.

A torlódással leginkább érintett térségben a H6-os HÉV-re Dunaharasztiban két megállóban – Dunaharaszti külsőn és Dunaharaszti felsőn –, Szigetszentmiklóson három megállóban – Szigetszentmiklós-Gyártelepen, József Attila-telepen és Szigetszentmiklós megállóhelyen – lehet felszállni. Jegy- és bérletvásárlásra a vonal számos megállójában működő BKK-automatából van lehetőség, ezek hiányában a vonaton váltható menetjegy.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Telefon: (06-1) 511-3186 l E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.l www.mavcsoport.hu

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom