A Budapest Környéki Törvényszék, a ZOOM Egyesület és az Országos Bírósági Hivatal a társadalmi felelősségvállalás jegyében „Az igazság arcai – a jog és a bíróság színesben” címmel rajzpályázatot hirdet két kategóriában (általános iskolás, középiskolás korosztály).

A Nyitott Bíróság program keretei között kiírt pályázatra fővárosi és Pest megyei általános és középiskolai oktatási intézmények speciális szervezetekkel/intézményekkel közösen együttműködve küldhetnek be pályaműveket postai úton vagy személyesen a Budapest Környéki Törvényszék székhelyére 2019. április 15-ig.

A pályázat célja:

  • A jogi tudatosság elősegítése, jogi érzékenyítés a felnövekvő generációk körében, az adott korosztály igazságszolgáltatással kapcsolatos szemléletének megismerése.
  • Az egészséges, valamint a fogyatékkal élő, vagy tartósan beteg gyermekek közötti kommunikáció fontosságának hangsúlyozása, a pályázati együttműködésből eredő kapcsolatok kialakításának lehetősége.
  • Figyelemfelhívás, szemléletformálás: szükséges a társadalomban élő – a „beteg”, „a fogyatékossággal élő” stb. fogalmakhoz kapcsolódó – sztereotípiák meghaladása!

A beérkezett pályaműveket oktatási, képzőművészeti és bírósági szakemberekből álló három tagú zsűri értékeli és tárgynyereményekkel jutalmazza.

A zsűrizett munkákat a Budapest Környéki Törvényszék és a ZOOM Egyesület közösen szervezett kiállításán tekinthetik meg az érdeklődők 2019. május 27. és június 11. között. A kiállítás lehetőséget biztosít, hogy megmutassuk, milyen sokféleképpen látjuk a világot, ezen belül a bíróságot, a bíróság munkáját és saját jogi lehetőségeinket.

Az Országos Bírósági Hivatal 2019 őszén a legkiválóbbnak ítélt rajzokat országos záró kiállításon mutatja be.

A pályázattal kapcsolatban a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen kérhető további információ.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom