Ráckeve Város Képviselő-testületének „a köztisztasággal, a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásokról, a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről, valamint a közterületek tisztántartásáról” szóló 4/2011. (I. 24.) Önkormányzati rendeletealapján: Az ingatlan tulajdonosa köteles gondoskodni az ingatlan tisztántartásáról és gyommentesítéséről.

Minden ingatlan tulajdonosának feladata a telekhatár és az úttest széle közötti sáv rendezettségének, gondozottságának biztosítása. Ezen munkákhoz tartozik a terület szemét- és gyommentesítése, a bokrok és a gyep nyírása, illetve a járda felületén a hó-eltakarítása (téli síkosság-mentesítése) is. A magáningatlan területén található növények, kilógó ágainak, hajtásainak nyeséséről is az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni a járdán, valamint a közúton történő zavartalan közlekedés érdekében.

Közterületre zöldhulladék kihelyezése tilos, „A közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről” szóló 4/2019.(III.05.) Önkormányzati rendelet alapján szabályszegési eljárást vonhat maga után, így lehetőségükhöz mérten komposztálják azt. A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartás elkövetőjével szemben alkalmazható szankciók (figyelmeztetés, közigazgatási bírság, helyszíni bírság)

Kérjük, a növényzet visszavágásával, a közterület tisztántartásával, gyommentesítésével, valamint ingatlanja folyamatos karbantartásával legyen segítségünkre abban, hogy városunkról jó benyomással térjenek haza az ide látogatók, és nem utolsó sorban az itt lakók is balesetmentesen közlekedhessenek útjainkon.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom