A Tisztítsuk meg az országot” projekt I. ütemére a Belügyminisztérium, mint támogató által biztosított 6 890 460 Ft, 100 %-os támogatású pályázat végrehajtásaként 533 köbméter, másképpen 105 470 kilogramm illegálisan lerakott hulladékot takarítottunk el, legnagyobb mértékben a Homokbányához vezető út melletti részről, valamint a település más pontjairól, a Szürüki útról, a Vízér utcából, illetve egy, Szigetbecse felé eső területrészről pár hét alatt.

Az illegális hulladék összegyűjtését és konténerbe helyezését a RÁVÜSZ Kft. Ráckeve végezte, míg a konténert, annak elszállítását, a hulladékok kezelését, ártalmatlanítását a Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Kft. (Kecskmét) látta el a szerződésben vállaltaknak megfelelően. A végrehajtás időszakában, azaz február hónapban az időjárás elemeivel kellett megküzdeniük a munkákban résztvevőknek, volt fagyos időszak, hó-esés, eső, csúszó, esetenként megközelíthetetlen helyszínek, embert és gépet próbáló körülmények. A rövid határidő alatt mégis végrehajtották a feladatot, s hatalmas mennyiségű hulladéktól tisztították meg a kijelölt területeket. A mennyiség érzékeltetéséhez:

egy átlagos család (2,6 fő) hetente 0,1 m3 hulladékot termel, azaz évente 5,2 m3-t. A most elszállított 530 köbméter 101 család éves hulladékmennyisége! Ha leszórnánk ezt a szemetet egy méter szélességben, akkor közel 50 km hosszú utat tenne ki: Budapestig gyalogolhatnánk rajta.

Környezetünk és a természet és védelme közös feladatunk! Megóvása érdekében a város mezőőrséget szeretne létrehozni, ennek pénzügyi tervezése folyamatban.

 

hulladek 1

hulladek 2

hulladek 3

hulladek 4

                        

      

 

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom