Tisztelt Ingatlanhasználók! Társaságunk, az elmúlt évekhez hasonlóan 2016-ban is folytatja a csomagolási hulladékok, háztartásonkénti szelektív hulladékgyűjtését úgy, hogy az ingatlanok területén elkülönítetten gyűjtött papír-, műanyag, fém- és zöldhulladékot házhoz menő rendszerben a képződés helyéről zsákokban szállítja el, míg az üveghulladékot a kialakított üveghulladék gyűjtő pontról gyűjti be és szállítja a hasznosító szervezethez.

Az elkülönítetten gyűjtött hulladékok gyűjtésével kapcsolatban 2016.01.01-től kisebb változásra kerül sor, amit a megváltozott jogszabályi környezethez való igazodás eredményez.

A közszolgáltatási tevékenységünk indulásakor 2014. évben a közbeszerzési kiírásnak és az arra benyújtott ajánlatunknak megfelelően évi 2 alkalommal szállítottuk el a zöldhulladékot a Dömsödi térség településein. Szintén ajánlatunknak megfelelően, 2015. évtől növeltük a zöldhulladék szállítási gyakoriságát évi 6 alkalomra, mely szállítási napokat, az egyes háztartások részére megküldött szállítási naptárral határoztuk meg. A zöldhulladék gyűjtéshez szükséges szabványzsákot térítés ellenében biztosítottuk, azonban a zöldhulladék bármilyen zsákban történő kihelyezésére, is lehetőséget biztosítottunk a háztartások részére.

A 2016. évben a zöldhulladék gyűjtésére vonatkozó szabályok megváltoztak, ezért a korábbi gyűjtési módon változtatni szükséges, és a vonatkozó szabályozásnak is megfelelő módon kell azt, az ingatlanhasználóknak elvégezni és a közszolgáltató részére átadni. Mivel a településeken, a közszolgáltatási szerződés szerint már több éve szervezetten kell biztosítanunk a zöldhulladék hulladékgyűjtő zsákban történő gyűjtésének feltételeit, és ezért arra 2016.01.01-től az alábbi vonatkozó szabályozás szerint kerülhet sor.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII.31.) Korm. rendelet 4. § (6) bekezdése alapján 2016. január 1-től a zöldhulladékot a képződés helyén, a zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártott gyűjtőedényben vagy biológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákban kell gyűjteni, kivéve, ha a zöldhulladékot házi, vagy közösségi komposztálás útján komposztálják.

Társaságunk ezért 2016. évben az ingatlanhasználóktól, csak az általa biztosított, zöldhulladék elkülönített gyűjtésének céljára gyártottbiológiailag lebomló hulladékgyűjtő zsákbanszállítja el a zöldhulladékot.

Valamennyi ingatlanhasználó részére évi 6. db. zsákot ingyenesen biztosítunk, az afölötti mennyiséget 250 Ft + ÁFA összeg (jelenleg 317,5 Ft, 1. db. vásárlása esetén készpénzes fizetésnél kerekítés miatt 315 Ft) ellenében vásárolhatják meg az ügyfélszolgálatokon.

A zöldhulladék gyűjtő zsák első darabját a 2016. márciusi szállítást megelőzően juttatjuk el a háztartásokba, majd a begyűjtés napján, azokra a címekre, ahol azt felhasználták a cserezsákot átadjuk.

Kérjük a zsákok megfelelő tárolását, azokat hosszantartó napsütésnek ne tegyék ki.

A szelektív hulladékgyűjtésről megküldött tájékoztatónknak megfelelően a zsákokba nem helyezhető fás szárú zöldhulladékot maximum 70 cm hosszú, és 50 cm átmérőjű kötegekben összekötve, alkalmanként 0,5 m3 mennyiségben, továbbra is elszállítjuk az ingatlan elől.

Köszönjük, hogy a hulladék megfelelő kezeléséhez és újrafelhasználhatóságához hozzájárulnak.

Polgárdi 2016. február 24.

VERTIKÁL Nonprofit Zrt

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

 Értesítés

Ráckeve Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
2024. április 18-án  (csütörtökön)
14.00  órakor ülést tart
amelyre tisztelettel meghívom.

Képviselő-testületi meghívó
2024. április 18-ai ülésre

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom