Ráckeve Szivárvány Óvoda központi óvodája. Itt dolgozik az óvodavezető, az általános helyettes és az óvodatitkár. szivoviAz intézmény a város déli részén található a főút mellett, a Dunához és a központhoz közel. A gyermekek többsége is a déli részről érkezik hozzánk. Évtizedek óta működik ezen a helyen óvoda. 1978-ban a régi kétcsoportos óvoda helyén épült az új négycsoportos intézmény. Jelenlegi óvodásaink szülei, nagyszülei közül sokan nevelkedtek itt. Ez sajátos kapcsolatot teremt az óvoda dolgozói és a szülők között.

Kisvárosban élünk, de a falusias jelleg dominál. A szülők többsége szakmunkás, egy része szakképzetlen, kevés a felsőfokú végzettségű. Sok gyermek nagycsaládban nevelkedik, ezért a főállású anyák száma jelentős. A munkanélküliek nagy része is az anyák közül kerül ki. Az apák az életszínvonal megtartása érdekében egyre több munkát vállalnak, így kevesebb időt töltenek a családjukkal. Ezek a szociális problémák tükröződnek a gyermekek érzelmi és értelmi fejlettségében.

Négy csoport működik óvodánkban, ezek osztott vagy részben osztott szervezésűek. A beiratkozó gyerekek többsége három éves, így ők folyamatosan az újonnan induló csoportba, az idősebbek a koruknak és fejlettségüknek megfelelő korcsoportba kerülnek, az óvónőkkel és a szülőkkel való megbeszélés alapján. A csoportokban két felsőfokú végzettségű óvodapedagógus (heti váltásban) és egy szakképzett dajka foglalkozik a gyerekekkel. Az óvoda működését segíti egy négyórás konyhás dajka és egy fűtő.A gyermekek többsége 3-4 évig jár óvodába és lehetőleg felmenő rendszerben ugyanabban a csoportban nevelkedik.

A négy foglalkoztató tágas, világos. Minden csoportnak külön mosdója, kettőnek egy-egy öltözője van. A közös rendezvények megtartásához zsibongóval rendelkezünk. Külön szoba áll rendelkezésünkre, értekezlet, logopédiai, pszichológiai, egyéni fejlesztő és hittan foglalkozások megtartására. Óvodánkhoz nagy területű játszóudvar tartozik. Az udvari játékok többsége korszerűtlen. Felújításukat, fejlesztésüket a jövőben kívánjuk megvalósítani. A tervek elkészültek a megvalósítás folyamatban van.

Az alapvető játékeszközök rendelkezésünkre állnak, de fejlesztésükre, korszerűsítésükre, bővítésükre folyamatosan szükség van. Az óvodai tanulást segítő fejlesztőeszközök megtalálhatók, de a korszerű ismeretszerzés biztosítása érdekében állandóan bővítenünk kell (tornaszerek, híradástechnikai eszközök, ismeretszerző kiadványok, modern készségfejlesztő játékok). Kiemelt feladatunk az anyanyelvi nevelés. Nagyon sok a logopédiai foglalkozást igénybe vevő gyermek, ezért minden óvónő kiemelt feladatának tekinti gyermekeink anyanyelvi nevelését.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

 Értesítés

Ráckeve Város Önkormányzatának
Képviselő-testülete
2024. április 18-án  (csütörtökön)
14.00  órakor ülést tart
amelyre tisztelettel meghívom.

Képviselő-testületi meghívó
2024. április 18-ai ülésre

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom