Az intézmény a város központi részén található. Az óvodába járó gyermekek száma általában 100 fő. A velük foglalkozó felnőttek száma 14, 8 fő óvodapedagógus, 4 dajka, 1 konyhás és 1 fűtő. A testületet tagintézményvezető óvodapedagógus irányítja. ifjusag uti tagovoda

Óvodánkban négy csoport működik, osztott vagy részben osztott szervezésben. A velük foglalkozó óvodapedagógusok heti váltásban dolgoznak. Gyermekeink egy része családi házban, egy része emeletes házban él, amelyek óvodánkat körülveszik. Városunk, óvodánk helyzetéből, adottságaiból és a velünk szemben támasztott igényekből adódott, hogy figyelmünk az egészséges életmód, a mozgás és a környezeti nevelés felé fordult.

1974-ben átadott óvodánk tágas udvarral rendelkezik, ahol 24 db lombhullató fa (platán, gesztenye) teszi árnyékossá, emberközelivé a természetet. Az udvaron minden csoportnak külön van kialakítva homokozó, különböző udvari fa és fémjátékok (csúszda, rakéta, hinták). Udvari játékainkat szeretnénk folyamatosan fajátékokkal bővíteni és a fém játékokat kivonni. Csoportszobáinkat óvodapedagógusaink teszik hangulatossá, berendezését folyamatosan cseréljük.
Szakmai ellátottságunk átlagos. Pályázatok írásával próbáljuk bővíteni meglévő állományunkat.

Óvodapedagógusaink felsőfokú végzettséggel rendelkeznek. Szakmai ismereteiket folyamatosan frissítik továbbképzéseken, szakkönyvek, folyóiratok olvasásával.

Speciális feladatunk

Speciális részfeladatunk a környezetismeret. Nagy, tágas udvarunk számtalan lehetőséget rejt magában, pl. gumigyűrűbe virágültetés, az előkertbe kertészkedés. Az év folyamán lehetőség van ezek gondozására (gyomlálás, öntözés). A munkára nevelést, nem csak a kertészkedés, de az udvar rendbetartása is elősegíti (letört ágak összegyűjtése, levél seprés).

Munkánk során gyermekeink rácsodálkoznak az élő természet bogaraira, állataira, virágaira.
Környezeti adottságunk jónak mondható. Itt a Duna mellett, ami közelségével, halaival, madaraival, vízpart növényeivel sok-sok ismeretet kínál, s egyben felelősségünket is hangsúlyozza, hogy ez ne csak így maradjon, hanem szebb legyen.

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom