A környező településekhez hasonlóan, Ráckeve Város Önkormányzatát is többen megkeresték, hogy a felszámolás alatt álló Bio-Pannónia Hulladékfeldolgozó Kft. felé fennálló - állítólagos – díjtartozásukkal kapcsolatban fizetési felszólítást kaptak a FÖNIX Faktor Követeléskezelő Zrt. képviseletében eljáró Dr. Szabó Gergely Ügyvédi Irodától.

A felszólítás és annak melléklete tartalmi és formai hiányosságok miatt joghatás kiváltására alkalmatlan, így arra kérünk minden érintett lakost, hogy a fizetési felszólításnak ne tegyen eleget, és ne is reagáljon a megkeresésre, hiszen tértivevényes postai küldemény hiányában az ügyvédi iroda az átvétel tényét sem tudja bizonyítani. A követeléskezelő cég vélhetően arra törekszik, hogy a címzettek önkéntes teljesítése útján, peren kívül minél több tartozást hajtson be, amely tartozások - tételes kimutatás hiányában – mind jogalapjukban, mind összegüket tekintve vitathatók. Önkéntes teljesítés esetén a befizetett díjak utólagos visszakövetelésére nincs lehetőség.

Amíg az említett ügyvédi iroda, vagy az általa képviselt követeléskezelő cég nem küld ajánlott vagy tértivevényes postai küldemény formájában részletes tájékoztatást/kimutatást a tartozás keletkezésével, illetőleg jogcímével kapcsolatban, a megkeresés (felszólítás) címzett általi átvételét nem tudja igazolni.

Ráckeve Város Önkormányzata írásban megkeresi a Dr. Szabó Gergely Ügyvédi Irodát, hogy általános felvilágosítást kérjen és amennyiben szükséges, az önkormányzat jogi lépéseket is tesz a lakosok védelme érdekében, emiatt egyelőre szükségtelen, hogy az érintett ráckevei lakosok egyénileg járjanak el az esetleges tartozásokkal kapcsolatban.

Amennyiben az ügyre vonatkozóan további kérdés/kérés merül fel a T. Lakosok részéről, kérem, hogy ügyfélfogadási időben keressék fel a Ráckevei Polgármesteri Hivatalt vagy küldjenek levelet postai (2300 Ráckeve, Szent István tér 4.) vagy elektronikus úton a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Tisztelettel:

                      Szadai József sk.                                               Bartal Zita sk.

                         polgármester                                                         jegyző

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom