A környező településekhez hasonlóan, Ráckeve Város Önkormányzatát is többen megkeresték, hogy a felszámolás alatt álló Bio-Pannónia Hulladékfeldolgozó Kft. felé fennálló - állítólagos – díjtartozásukkal kapcsolatban fizetési felszólítást kaptak a FÖNIX Faktor Követeléskezelő Zrt. képviseletében eljáró Dr. Szabó Gergely Ügyvédi Irodától.

A felszólítás és annak melléklete tartalmi és formai hiányosságok miatt joghatás kiváltására alkalmatlan, így arra kérünk minden érintett lakost, hogy a fizetési felszólításnak ne tegyen eleget, és ne is reagáljon a megkeresésre, hiszen tértivevényes postai küldemény hiányában az ügyvédi iroda az átvétel tényét sem tudja bizonyítani. A követeléskezelő cég vélhetően arra törekszik, hogy a címzettek önkéntes teljesítése útján, peren kívül minél több tartozást hajtson be, amely tartozások - tételes kimutatás hiányában – mind jogalapjukban, mind összegüket tekintve vitathatók. Önkéntes teljesítés esetén a befizetett díjak utólagos visszakövetelésére nincs lehetőség.

Amíg az említett ügyvédi iroda, vagy az általa képviselt követeléskezelő cég nem küld ajánlott vagy tértivevényes postai küldemény formájában részletes tájékoztatást/kimutatást a tartozás keletkezésével, illetőleg jogcímével kapcsolatban, a megkeresés (felszólítás) címzett általi átvételét nem tudja igazolni.

Ráckeve Város Önkormányzata írásban megkeresi a Dr. Szabó Gergely Ügyvédi Irodát, hogy általános felvilágosítást kérjen és amennyiben szükséges, az önkormányzat jogi lépéseket is tesz a lakosok védelme érdekében, emiatt egyelőre szükségtelen, hogy az érintett ráckevei lakosok egyénileg járjanak el az esetleges tartozásokkal kapcsolatban.

Amennyiben az ügyre vonatkozóan további kérdés/kérés merül fel a T. Lakosok részéről, kérem, hogy ügyfélfogadási időben keressék fel a Ráckevei Polgármesteri Hivatalt vagy küldjenek levelet postai (2300 Ráckeve, Szent István tér 4.) vagy elektronikus úton a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Tisztelettel:

                      Szadai József sk.                                               Bartal Zita sk.

                         polgármester                                                         jegyző

MFF kedvezményezetti infoblokk

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése

szechenyi 2020

Vadkacsa Szabadstrand és Kemping

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom