Az elmúlt időszakban a Bio-Pannónia Hulladékfeldolgozó Kft. felé fennálló tartozásokra hivatkozva számos ingatlantulajdonos kapott felszólító levelet a Dr. Szabó Gergely Ügyvédi Irodától. 2017. július 4.-én Dömsödön a Ráckeve és Térsége Önkormányzati Beruházási Társulás polgármesterei az önkormányzatokhoz eddig beérkezett lakossági panaszokat és jelzések áttekintették, és ott a következő közös álláspontot alakították ki.

Maguk a felszólító levelek jelentős tartalmi és formai hiányosságokkal rendelkeznek. Legfőbb hibájuk, hogy az érintettek nem tudják pontosan beazonosítani a velük szemben felhozott követelést (hiányzik, hogy az milyen tételekből áll, a mögötte lévő számla megnevezése, száma, kibocsátásának és esedékességének ideje valamint a számlán szereplő összeg tételes bontásban), és ezért eredményesen vizsgálni sem tudják a követelés jogosságát, továbbá esetleges elévülését. Továbbá mindezt, csak egy egyszerű postai küldemény formájában tették meg, amely önmagában nem alkalmas sem az átvétel sem pedig a kézbesítés megtörténtének igazolására. Tisztázatlan, hogy a követelések engedményezése szabályosan történt-e, a követelt összegekről valaha is kaptak-e számlát az érintettek. Mindezek alapján az említett követelések erősen vitathatóak.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy amennyiben elévült követelésről van szó, úgy ha önként teljesítik azt, úgy az már vissza nem követelhető. A teljesen alaptalan követelés önként megfizetése esetén pedig előfordulhat, hogy csak külön jogi eljárás útján tudják a befizetett összeget visszaszerezni. Ezek alapján mindenképpen javasoljuk, hogy elsőként a követelés fent is említett részletiről győződjenek meg.

A tapasztalt hiányosságok miatt a Társulás önkormányzatai a közérdek védelme érdekében közösen bejelentést tesznek mind a fogyasztóvédelemhez, mind a követeléskezelőket felügyelő állami szervhez, továbbá jelzik azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé is.

Ráckeve, 2017. július 5.

Szadai József
polgármester

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom