Tisztelt lakosok! Mivel a közösségi médiában az elmúlt hetekben többször is felmerültek kérdések a szúnyoggyérítéssel kapcsolatban, ezért ismételten tájékoztatni szeretnénk önöket az eddig végzett tevékenységről, illetve ennek további menetéről.

A legfontosabb: az idei évtől, uniós előírások miatt, megszűnt a légi irtás, tehát a szerek kijuttatása mostantól földi úton történik. Ez azt jelenti, hogy a teherautóval megközelíthető utakról lehet csak elvégezni a tevékenységet, így értelemszerűen a szer nem tudja lefedni olyan hatékonysággal a távolabbi célterületeket, mint a levegőből.

Ráckevén a BM Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság először június 15-én, majd július 1-jén végzett gyérítést. A bejárt útvonalat az időközben bekért és írásunkhoz mellékelt térképen láthatják.

Mint arról pedig korábban már tájékoztattuk önöket, a központi irtás mellett minden önkormányzatnak lehetősége van saját költségvetése terhére szúnyoggyérítést végeztetni. Ezért Ráckeve – mint már évek óta – idén is kötött Szigetszentmiklós Város Önkormányzata szervezésében több környező településsel együtt megbízási szerződést szúnyoggyérítési feladatok ellátására. Amennyiben a központi gyérítés nem elég eredményes, mint kiegészítő lehetőség ez áll rendelkezésre.

Az irtás a szúnyogok egyedszám növekedésének mérése alapján szakértő javaslatára történik!

Tekintettel arra, hogy az Angyali és Kerekzátony-sziget gépjárművel nem megközelíthető, a gyérítést helyi szinten kellett megoldani, ezért a város önkormányzata a két szigetre vonatkozóan is külön vállalkozási szerződést kötött. Ezeken a helyeken június 15-17-én és július 1-2-án már megtörtént a gyérítés.

És természetesen Újhegyet sem hagyjuk ki, ahova – külterület lévén – a BM OKF tevékenysége nem terjed ki: időjárástól függően, jelenlegi terv szerint július 10-ére oda is szúnyoggyérítést rendelt meg az önkormányzat.

szunyog gyerites 1 szunyog gyerites 2

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom