A Ráckevei Járásbíróság ülnökeit Ráckeve Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2011-ben választotta meg, megbízatásuk 2015. évben lejár. A Köztársasági Elnök a 2015. évi ülnökválasztás időpontját 2015. március 7. és április 30. napja közötti időtartamra tűzte ki.

Az ülnököket a bíróság illetékességi területén lakóhellyel és választójoggal rendelkező magyar állampolgárok, a bíróság illetékességi területén működő helyi önkormányzatok és társadalmi szervezetek – kivéve pártok – jelölik.

  • Ülnök lehet: az a 30. életévét betöltött magyar állampolgár, aki nem áll cselekvőképességet érintő gondnokság vagy támogatott döntéshozatal hatálya alatt, nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt, és büntetlen előéletű. Az ülnök politikai pártnak nem lehet tagja. Az ülnöki megbízatás a 70. életév betöltéséig tarthat.
  • A jelöléshez csatolni kell a jelölt elfogadó nyilatkozatát kitöltve, jelölt által aláírva.

Az ülnökök választására Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 23-án tartandó ülésén kerül sor.

A jelölt a jelölés elfogadását (nyilatkozat aláírását) követően haladéktalanul kérje meg büntetlen előéletét igazoló hatósági bizonyítványát, ennek hiányában ülnökké nem választható.

A nyomtatványokat (jelölés, annak elfogadása és a büntetlen előéletről szóló hatósági bizonyítvány) 2015. április 10-ig lehet benyújtani a Ráckevei Polgármesteri Hivatal Jegyzőjéhez (2300 Ráckeve, Szent István tér 4.).

Az ülnökök megválasztásával kapcsolatos részletes információt az érdeklődők a polgármesteri hivatalban kapnak személyesen, vagy az alábbi telefonszámon: 06-24-523-333 (Mesterné Veszeli Mária jegyző)

Lehetőség van a Budapest Környéki Törvényszék és a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ülnökeinek jelölésére is, a fenti szabályok figyelembe vételével. Ezen bíróságok ülnökeit a Pest Megyei Önkormányzat Közgyűlése választja meg.

A jelölő és az elfogadó nyilatkozatokat a hozzájuk csatolt erkölcsi bizonyítvánnyal együtt legkésőbb 2015. április 1-ig kell megküldeni a következő címre: 1052 Budapest, Városház u. 7. Pest Megyei Önkormányzati Hivatal Jegyzői Iroda.

A megyei ülnökválasztással kapcsolatban a következő telefonszámon és e-mail címen lehet érdeklődni: dr. Takács Mária, 06-1/233-6813, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Az ülnökök jogairól, kötelezettségeiről szóló tájékoztatás, valamint a jelölésről, és annak elfogadásáról szóló nyilatkozat itt tölthető le:

icon Bírósági ülnök jogai, kötelességei
icon Jelölés és nyilatkozat annak elfogadásáról


banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom