Mentességi feltétellel bővült a talajterhelési díjról és környezetvédelmi alapról szóló rendelet

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy Ráckeve Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2020. július 16-án megtartott képviselő-testületi ülésén módosította a 14/2018. (VI.25.) számú talajterhelési díjjal kapcsolatos eljárási szabályozásról szóló rendeletet.

A módosítás értelmében a következő mentességi feltétellel bővült a rendelet idevonatkozó része: „Az RSD Partisáv Önkormányzati Társulás által a KEOP-2.2.1/2F/09-2010-0002 számú projekt keretében lebonyolított szennyvízberuházással érintett ingatlanok esetében azok a kibocsátók, akik a szennyvízhálózatra 2019. december 31-ig nem csatlakoztak rá, és igazolják, hogy az RSD Viziközmű Társulat felé tartozásuk nem áll fenn, vagy a részletfizetési kötelezettségüknek eleget tettek és önhibájukon kívül nem kötöttek rá a csatornahálózatra, mentesülnek a 2019. évre számított a talajterhelési díj megfizetése alól. „

Amennyiben az Ön érintett ingatlanán sem Önnek, sem a Társulatnak fel nem róható okokból még nem történt meg az ingatlan hálózatra kötése és tartozással nem rendelkezik a Társulat felé, ezen feltételek fennállásáról a Társulat elnöke igazolást állít ki, melyet a 2019. évi talajterhelési díjról szóló bevallással együtt kell a Polgármesteri Hivatal Adóirodájának eljuttatni.

A rendelkezés célja, hogy a lakosság a csatornára minél előbb, minél nagyobb arányban rá tudjon kötni. A talajterhelési díj családonként több tíz-, akár több százezer forintos nagyságrendű is lehetett volna, mely összeg családi kasszán belül maradásával a csatornára történő rákötés megvalósítását kívántuk elősegíteni.

Az ellátott területen élőknek törvény által előírt kötelezettsége az ingatlanokat a víziközművekre - a vezetékes ivóvíz- és szennyvízhálózatra - rákötni. Amennyiben a rákötést az ingatlan tulajdonosa nem végzi el, a Pest Megyei Kormányhivatal Ráckevei Járási Hivatala kötelezési eljárást indít.

Ennek értelmében tisztelettel kérjük az érintetteket, hogy a közcsatornára történő rákötést az elengedett talajterhelési díj ilyen irányú felhasználásával minél előbb valósítsák meg.

Ráckevei Polgármesteri Hivatal Adóiroda

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom