Mentességi feltétellel bővült a talajterhelési díjról és környezetvédelmi alapról szóló rendelet

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy Ráckeve Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2020. július 16-án megtartott képviselő-testületi ülésén módosította a 14/2018. (VI.25.) számú talajterhelési díjjal kapcsolatos eljárási szabályozásról szóló rendeletet.

A módosítás értelmében a következő mentességi feltétellel bővült a rendelet idevonatkozó része: „Az RSD Partisáv Önkormányzati Társulás által a KEOP-2.2.1/2F/09-2010-0002 számú projekt keretében lebonyolított szennyvízberuházással érintett ingatlanok esetében azok a kibocsátók, akik a szennyvízhálózatra 2019. december 31-ig nem csatlakoztak rá, és igazolják, hogy az RSD Viziközmű Társulat felé tartozásuk nem áll fenn, vagy a részletfizetési kötelezettségüknek eleget tettek és önhibájukon kívül nem kötöttek rá a csatornahálózatra, mentesülnek a 2019. évre számított a talajterhelési díj megfizetése alól. „

Amennyiben az Ön érintett ingatlanán sem Önnek, sem a Társulatnak fel nem róható okokból még nem történt meg az ingatlan hálózatra kötése és tartozással nem rendelkezik a Társulat felé, ezen feltételek fennállásáról a Társulat elnöke igazolást állít ki, melyet a 2019. évi talajterhelési díjról szóló bevallással együtt kell a Polgármesteri Hivatal Adóirodájának eljuttatni.

A rendelkezés célja, hogy a lakosság a csatornára minél előbb, minél nagyobb arányban rá tudjon kötni. A talajterhelési díj családonként több tíz-, akár több százezer forintos nagyságrendű is lehetett volna, mely összeg családi kasszán belül maradásával a csatornára történő rákötés megvalósítását kívántuk elősegíteni.

Az ellátott területen élőknek törvény által előírt kötelezettsége az ingatlanokat a víziközművekre - a vezetékes ivóvíz- és szennyvízhálózatra - rákötni. Amennyiben a rákötést az ingatlan tulajdonosa nem végzi el, a Pest Megyei Kormányhivatal Ráckevei Járási Hivatala kötelezési eljárást indít.

Ennek értelmében tisztelettel kérjük az érintetteket, hogy a közcsatornára történő rákötést az elengedett talajterhelési díj ilyen irányú felhasználásával minél előbb valósítsák meg.

Ráckevei Polgármesteri Hivatal Adóiroda

banner 900x300

Tájékoztató a koronavírusról

corona plakát

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

Ráckevei integrált szociális város-rehabilitáció pályázat VEKOP-6.2.2-15-2016-00004

interalt szocrehab

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom