Helyi adókban és a gépjárműadóban 2020. szeptember 15-ig fizethetők pótlékmentesen az esedékes adók/adóelőlegek.

Segítve az önkéntes adófizetést az önkormányzati adóhatóság postán, vagy az elektronikus tárhelyekre megküldi az érintettek részére az adószámla-értesítőket. Ebből minden adózó időben értesülhet fizetési kötelezettségéről még jóval az adófizetési határidő előtt.

Az elektronikus tárhelyre (2020. augusztus 24-i nappal bezárólag) már meg is érkeztek az adószámla értesítők, ezért kérjük az érintett cégvezetőt, könyvelőt, vállalkozót szíveskedjen figyelni az Önhöz érkező elektronikus email üzeneteket és letölteni az értesítőt! Kérjük, szíveskedjen azt is ellenőrizni, hogy megkapta-e az adószámla-értesítőt, ugyanis a tárhelyen - letöltés nélkül - 30 napig érhető el a kiküldött dokumentum!

Azon adózó kap az elektronikus tárhelyére, vagy postán a megadott címére adószámla-értesítőt, akinek 1.000 Ft-ot meghaladó fizetési kötelezettsége van, illetve lesz 2020. szeptember 15-ig az önkormányzati adóhatóság felé.

A magánszemélyek többnyire postai úton kapnak értesítést. Az egyéni vállalkozók, gazdálkodók és azon magánszemélyek, akik elektronikus kapcsolattartást kértek, részükre elektronikusan a tárhelyekre kerül kiküldésre az adószámla-értesítők.

Az adófizetés módja alapvetően attól függ, hogy valaki pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett-e (elsősorban jogi személyek, áfakörös egyéni vállalkozók) vagy sem (pl.: magánszemélyek). A pénzforgalmi számlanyitásra kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi pénzforgalmi számlájáról történő átutalással köteles teljesíteni.

A pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózó a fizetési kötelezettségét belföldi fizetési számlájáról történő átutalással vagy készpénz-átutalási megbízással köteles teljesíteni. Az Elektronikus Önkormányzati Portál (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap) minden adózó számára elérhető az adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségek online lekérdezése és befizetése.

Az EÖP nyitólapjára kattintva az ügyfél az önkormányzatunkhoz (előzetesen ki kell választani Ráckeve Város Önkormányzatát az önkormányzatkeresőben) tartozó adó-, díj- és illetékfizetési kötelezettségét elektronikus úton teljesítheti, az interneten keresztüli bankkártyás fizetés segítségével.

A koronavírus helyzetre való tekintettel életbe lépett adókönnyítések miatt a helyi iparűzési adóbevallás és adóbefizetés határideje is május 31-éről szeptember 30-ára változott.

Így, az adózó a 2020. április 22-e és 2020. szeptember 30-a között esedékessé váló éves és soron kívüli helyi iparűzési adóbevallás-benyújtási kötelezettségét és az ezzel egyidejűleg teljesítendő adófizetési kötelezettségét, valamint a következő adóelőleg-fizetési időszakra szóló adóelőleg bevallás benyújtási kötelezettségét 2020. szeptember 30-ig teljesítheti.

Ha az adózó iparűzési adóbevallás-benyújtási, adóelőleg-bevallási kötelezettségét a 2020-ban kezdődő adóelőleg-fizetési időszak első előlegrészlete esedékessége napjáig (szeptember 15.) nem teljesítette, akkor ezen előlegrészlet esedékességekor az előző - korábban bevallott - iparűzési adóelőleg-részlet összegét kell megfizetni (a naptári évvel azonos üzleti évet alkalmazó esetén a 2020. március 15-ig fizetendő előleget).

Tájékoztatjuk az iparűzési adó/adóelőleg fizetésre kötelezett adózókat arról is, hogy a végleges (2019. évi) adófizetésre él a szeptember 30-i halasztás lehetősége, ám az adóelőleg fizetés változatlan határidőben 2020. szeptember 15-i nappal lesz esedékes, függetlenül attól, hogy az adóbevallást Önök szeptember 15-e előtt, vagy után teljesítik és attól is, hogy az adószámla-értesítőn, illetve lekérdezett egyenlegen szerepel-e vagy sem az előleg összege. Ennek az a magyarázata, hogy az adószámlán az Ön iparűzési adóbevallásának feldolgozását követően jelenik meg a helyi iparűzési adó adóelőleg előírása.

Kérem a 2019. évi helyi iparűzési adóbevallási kötelezettségüknek legkésőbb szeptember 30. napig tegyenek eleget!

Továbbra is jó egészséget kívánunk minden Kedves Ügyfelünknek és Családtagjainak egyaránt!

                                                                                   Ráckevei Polgármesteri Hivatal Adóiroda

banner 900x300

Tourinform irodák és információs pontok felújítása

tourinform felujitas

Ráckeve Árpád tér és hév állomás közötti kerékpárút létesítése

logo kerekparut

A Ráckevei Ady Endre Gimnázium épületenergetika korszerűsítése KEHOP-5.2.9-16-2016-00119

adygimi 2 banner

Külterületi helyi közutak fejlesztése..." - VP6-7.2.1-7.4.1.2-16

eu videki tersegek

Ráckeve Város Önkormányzata ASP központhoz való csatlakozása KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16

banner ASP 2018

A „Határtalanul!” program Kárpátaljai akcióprogram (HAT-17-04) pályázat

hatartalanul banner

Hasznos funkciók

szechenyi 2020 logo

A ráckevei Vadkacsa szabadstrand fejlesztése

logo vadkacsa
 

csaladbarathely

Facebook

RSD Projekt

rsd banner

Online TV

A weboldal cookie-kat használ. Az “Elfogadom” gomb lenyomásával és az oldal használatával elfogadja őket.
Elfogadom